A Walk In The Park

Som jag har nämnt så är Lars Winnerbäck en favorit hos mig. Denna sommaren har lille Lars varit en del av konceptet A Walk In The Park. Det är en picknick festival som har besökt tre olika städer. Kalmar, Helsingborg och Uppsala. De har valt fantastiska platser att spela på i alla städerna. I Kalmar var det rävspelet vid Fredrikskans som gällde. Det är en underbar park med lugnet som infinner sig i en skogsdunge vanligtvis. I Helsingborg var det självfallet Sofiero slott som spelplatsen blev. 2010 blev ju faktiskt den utvald till Europas vackraste park och vad passar bättre då än att ha en mysig spelning där?! Sist men inte minst blev Botaniska Trädgården i Uppsala. Det hör man ju bara på namnet hur fantastisk det skulle bli där.

Det var tre stycken artister som hängde med på turnén förutom Winnerbäck. Amanda Bergman, Miriam Bryant och Melissa Horn, som tur alla svenska och några av mina favoriter. Konceptet gick ut på att man fick ta med vad man vill att äta och gärna filtar. Så det skulle bli en riktigt stor picknick festival! Såklart fick man inte ta med någon dryck in på området men det är ju förstås för att de ska kunna sälja alkohol där och det är ju ganska trevligt att man kan välja. Det var en självklarhet för mig att åka på en utav dessa spelningar när jag läste om det, det lät ju hur underbart som helst!

Det var en underbar solig dag när det var dags för oss att åka på picknick festivalen. Jag hade gjort iordning en stor picknick korg till oss. Vi var fyra stycken som åkte så det behövdes en del. Jag hade dagen innan gjort en stor låda med krämig pastasallad, skivat upp ett kilo melon, en baguette fanns med också och massa annat gott. Sen självklart en påse chips och lite nötter man kunde snacksa lite på efter man ätit. Vi njöt ordentligt i solen och köpte en flaska vin att njuta av. Det var perfekt kallt rosé vin och vi fick varsitt glas vilket var ganska lagom. Vi satt och åt medan Amanda Bergman spelade och det var perfekt att ha i bakgrunden, verkligen mysigt!

Miriam Bryants spelning ville vi ju se på lite närmre håll så då flyttade vi oss från vår lilla plätt som vi suttit på och stod istället en bit ifrån scenen. Den spelningen var också bra, inte riktigt lika bra som jag hade hoppats, men hon är nog snart där. Efter Bryant så rörde vi oss tillbaka för att ta en liten plätt igen och lyssna på Melissa Horn på håll. Hennes musik kan ju vara ganska deprimerande och det var vi inte jättesugna på.

Nu blev det ganska jobbigt med, toa köerna var hur långa som helst och det var minst lika långt till baren. Mia som inte drack alkohol fick dessutom bara två alternativ att välja mellan, vatten eller cola. Så himla tråkigt att det alltid är så dåligt alkoholfritt utbud. Men efter vår smärre kris där, köpte vi varsin cider och så var det bara väntan inför vår älskade Winnerbäck. Han levererade som vanligt en helt fantastisk spelning och efteråt körde vi hem extremt nöjda med dagen. Återkommer konceptet nästa år så rekommenderar jag er att försöka ta er till något av eventen! Det är definitivt värt det!

Nu är hösten här och några fler utomhusspelningar blir det väl inte i år. Inomhusspelningar finns det dock flera intressanta att ta del av. Ska bland annat gå på en av Kents avskedskonserter. I övrigt ska jag mest ta det lugnt i höst. Finslipa min poker och titta på film! Har hittat den här sidan som har en del intressanta artiklar som jag kan lära mig en del av. Jag är särskilt intresserad av att förbättra mitt heads-up spel. Heads-up är som du säkert redan räknat ut när man spelar man mot man, bara två personer och inga andra. Att spela heads-up kräver lite annan strategi än när man är flera personer vid bordet och därför ska jag läsa igenom denna artikel bland annat.

I höst/vinter kommer även årets VM-final i poker att spelas. Den ska jag självklart följa!